26 Јун

АДИНГ НА ЦЕРЕМОНИЈАТА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ДИПЛОМИ НА ГРАДЕЖНИОТ ФАКУЛТЕТ И НА 65. ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈ НА ТЕХНОЛОШКО-МЕТАЛУРШКИОТ ФАКУЛТЕТ

Во континуитет соработуваме со факултетите од каде доаѓаат голем дел од нашите вработени, Градежниот факултет и Технолошко-металуршкиот факултет од Скопје. Годинава на церемонијата на доделување на ...

Повеќе
24 Јун

АДИНГ СО ПОДДРШКА И УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНО НАУЧНО-СТРУЧНО СОВЕТУВАЊЕ ВО ВРЊАЧКА БАЊА, Р. СРБИЈА

Од 19.06 до 21.06.2024 се одржа  XIII Меѓународно научно-стручно советување на тема „ПРОЦЕНКА НА СОСТОЈБАТА, ОДРЖУВАЊЕ И САНАЦИЈА НА ГРАДЕЖНИ ОБЈЕКТИ”. АДИНГ заедно со АДИНГ Белгр...

Повеќе
14 Јун

Интервју за „ПУТ ПЛУС“ со Даниел Цеков, Заменик генерален директор и директор на техничка примена во АДИНГ

Заменик генерален директор и директор на техничка примена Даниел Цеков, во интервју за „ПУТ ПЛУС“ - регионално списание за нискоградба и сообраќај, говори за 55 годишното искуство за...

Повеќе
31 Мај

ЈУБИЛЕЕН 55-ТИ РОДЕНДЕН НА АДИНГ

Повеќе од пет децении сме позиционирани како водечки бренд во градежната хемија во Македонија и поширокиот регион, одржувајќи континуиран квалитет и иновативност. Во овие 55 години компанијата растеш...

Повеќе
30 Мај

ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИ 2024

На 29.Мај, се одржа редовното Годишно собрание на акционери за 2024 година. Пред пристуните акционери, Претседателот на управен одбор и генерален директор Петровски Зоран ги презентираше резултатите...

Повеќе
13 Мај

Одбележани 37 години од големата фабричка несреќа во АДИНГ

Во спомен на загинатите во големата фабричка несреќа во Адинг, денес на 13.05. беше положено свежо цвеќе на нивното спомен обележје и им беше оддадена почит од присутните вработени. На 12.05.1987 го...

Повеќе
19 Апр

Презентации за партнери од малопродажбата и нивни соработници

Наши тимови составени од експерти од секторите Техничка примена, Комерција и Маркетинг, успешно организираа серија презентации во соработка со малопродажните соработници на Адинг. Присутните имаа мо...

Повеќе
18 Мар

Интервју за МИА на директорот на техничка примена и продажба Даниел Цеков

Даниел Цеков д.г.и. е Заменик претседател на УО на Здружението за градежништвото индустријата на градежните материјали и неметалите при Стопанската комора и говори за долгогодишните проблеми на граде...

Повеќе
13 Мар

АДИНГ НА МЕЃУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО ЦРНА ГОРА “ГРАДЕЖНИШТВО - НАУКА И ПРАКСА” 2024

IX меѓународна конференција “ГРАДЕЖНИШТВО - НАУКА И ПРАКСА” ГНП 2024 се одржa од 05 - 09.03.2024 година во Колашин, Црна Гора, во организација на Градежниот факултет, Комората на градежни...

Повеќе
29 Фев

АДИНГ на „СФЕРА 2024: Технологија на бетон“

XIV меѓународна конференција „СФЕРА 2024: Технологија на бетон“ се одржа на 21 и 22 февруари во хотел Хилс, Сараево, во организација на Сфера и регионалното стручно списание м-Квадрат. Ко...

Повеќе