20 Дек

Годишен завршен состанок на Групација Адинг за 2016-та

Во периодот од 2-ри до 4-ти декември, беше одржан Завршниот годишен состанок на групацијата Адинг за 2016 година, кој годинава беше организиран во Врњачка Бања, Србија. На состанокот беа присутни ...

Повеќе
20 Дек

Стручно советување ПОДЕКС 2016

Од 11 до 13 ноември, во Струмица, се одржа IX-то меѓународно стручно советување од областа на подземната и површинската експлоатација на минерални суровини ПОДЕКС – ПОВЕКС 2016. На овој стручн...

Повеќе
20 Дек

АДИНГ на симпозиум на ДКГС 2016

Во периодот од 15-17 септември 2016 година, на Златибор, се одржа Симпозиумот на ДГКС (Друштво на градежни конструктори на Србија) на кој присуствуваа околу 300 учесници од Србија и регионот. Адинг ...

Повеќе
31 Мај

Фамилијарен пикник за 47-миот Адингов ден

Традиционално, на крајот на месец Мај, го прославуваме роденденот на Адинг. Оваа година 47-те години ги прославивме во поинаква атмосфера, на фамилијарен пикник во фабричкиот парк. Нашите вработен...

Повеќе
30 Мај

Доделена награда за најдобра дипломска работа на Градежен факултет

Традиционално, како и секоја година на Градежниот факултет при УКИМ во Скопје се одржа промоција на магистрите на технички науки и дипломираните градежни, геодетски и геотехнички инженери за периодот...

Повеќе
19 Мај

Адинг го поддржа БИМАС

Во Музејот на Град Скопје се отвори 18. Биенале на македонската архитектура, коешто оваа година се одржува на тема „Рециклирана архитектура“. Адинг, како состојка на секоја градба, со за...

Повеќе
13 Мај

ЈАВЕН ПОВИК

 До акционерите на Деловен систем АДИНГ АД за производство, примена и пласман на хемиски материјали за градежништво и инженеринг работи, Скопје, Новоселски пат бр.11 (1409) .  Кликнете на ...

Повеќе
10 Мај

Тимот на Адинг на Скопски Маратон 2016

На 9-тиот Скопски Маратон, нашата компанија имаше 6 претставници, од кои 5 земаа учество на хуманитарната трка на 5km, а еден учествуваше на полумаратонот на 21km. Нашиот тим иако не е во победнички...

Повеќе
26 Апр

Адинг на Meѓународниот саем за градежништво во Белград (SEEBBE 2016)

Во периодот од 19 до 23 април се одржа 42-от Меѓународен саем за градежништво во Белград, Р.Србија (SEEBBE), како една од најзначајните манифестации од областа на градежништвото за регионот на Југоис...

Повеќе
11 Мар

Меѓународен симпозиум за Градежништво во Жабљак, Црна Гора

Во периодoт од 6-11 Март, се одржa 6 -тиот Меѓународен симпозиум за Градежништво во Жабљак, Црна Гора. На овој собир учество земаа преку 300 учесници , и тоа докторанти, професори, инженери и преста...

Повеќе
9 Мар

Групација Адинг на Саем на градежништво 2016

Заедно со уште околу 90 компании од градежниот сектор и 20 компании за недвижности, Групацијата Адинг зеде учество на 13-тиот Саем на градежништво и недвижности. Адинг и нашите фирми ќерки се претст...

Повеќе
23 Фев

Ве очекуваме на Саем на градежништво 01-05.03.2016, Хала 1

Во периодот од 01.03. до 05.03.2016 година, групацијата Адинг ќе биде присутна на Саемот на градежништво и недвижности во Скопје, во Хала 1. Нашите инженери ќе бидат постојано на располагање за конс...

Повеќе
5 Јан

Новогодишна забава за дечињата на вработените во групацијата АДИНГ

Претпоследниот ден во годината беше посветен и резервиран за нашата најголема радост, дечињата на вработените од групацијата АДИНГ. Се дружеа со своите омилени ликови од нивните омилени бајки, а Дед...

Повеќе